Ekran kartı değişikliğinden sonra Reboot hatası

WarWar

New member
Selamlar

Ekran kartımı upgrade ettim, ancak pc açtığımda Reboot and Select hatası veriyor
Bu sorunu nasıl düzeltebilirim?

Solution
Bu tip problemle karşılaşanlar oldukça çok olduğu için, aşağıda önem sırasına göre yapabileceklerinizi yazdım.

1- Ekran kartınızın UEFI desteği olmayabilir, eğer sorun buysa BIOS ayarlarından başlangıç diskinizi değiştirerek ilk sıraya Windows Boot Manager'ı alarak deneyin.
2- Harddisk yuvasından oynamıştır olabilir, kontrol edin, çıkartıp yeniden takın.
3- Bios'tan doğru başlangıç diskinin seçili olup olmadığını kontrol edin, gerekirse BIOS'u default ayarlarına getirerek yeniden başlatın.
4- RAM'leri kontrol edin, gerekirse çıkartıp tekrar takın
5- BIOS pilini söküp 20-30 sn. bekledikten sonra takarak yeniden deneyin
6- Cihazınızda bağlı olan tüm USB cihazlarını çıkartarak tekrar deneyin
7- Yukarıdakiler de sorun yoksa ve DISK doğru...

Yepkoo

Yepkoo
Staff member
Bu tip problemle karşılaşanlar oldukça çok olduğu için, aşağıda önem sırasına göre yapabileceklerinizi yazdım.

1- Ekran kartınızın UEFI desteği olmayabilir, eğer sorun buysa BIOS ayarlarından başlangıç diskinizi değiştirerek ilk sıraya Windows Boot Manager'ı alarak deneyin.
2- Harddisk yuvasından oynamıştır olabilir, kontrol edin, çıkartıp yeniden takın.
3- Bios'tan doğru başlangıç diskinin seçili olup olmadığını kontrol edin, gerekirse BIOS'u default ayarlarına getirerek yeniden başlatın.
4- RAM'leri kontrol edin, gerekirse çıkartıp tekrar takın
5- BIOS pilini söküp 20-30 sn. bekledikten sonra takarak yeniden deneyin
6- Cihazınızda bağlı olan tüm USB cihazlarını çıkartarak tekrar deneyin
7- Yukarıdakiler de sorun yoksa ve DISK doğru gözüküyorsa, Windows bozulmuş olabilir, USB ile yeni kurulum diski oluşturup açmayı deneyiniz.

Hiç birinden sonuç alamazsanız donanım arızası olma ihtimali yüksektir.
a- Mümkünse başka bir disk takarak deneyin veya diskinizi bir arkadaşınızın bilgisayarına takarak kontrol edin.
b- Başka bir ekran kartınız varsa onu deneyin veya ekran kartınızı başka bir arkadaşınızın bilgisayarında deneyin.

Sonuç alamıyorsanız teknik servis yolu gözükmüş demektir.

Solution